21st Century Skills (in de Zorg)

We leven al een tijdje in de 21e eeuw, maar ben jij al klaar voor het werken met 21st century skills?
Weet je niet wat dat zijn? Dan is deelname aan deze MOOC een schot in de roos.
Wa-MOOC-r-mee is een gratis, interactieve, online cursus waaraan iedereen die nieuwgierig, enthousiast en actief is in Zorg en Welzijn mee kan doen. Met de MOOC komen we er samen achter wat 21st century skills zijn en welke rol ze spelen in je werk of je opleiding in Zeeland en daarbuiten.

Deze MOOC wordt aangeboden door ViaZorg in samenwerking met RegioPlus en Avans+.


Na het volgen van deze MOOC

  • Weet je wat 21st century skills zijn en hoe je daar informatie over kunt vinden.
  • Heb je onderzocht welke skills voor jou belangrijk zijn en hoe je informatie kunt vinden om deze vaardigheden zelf te beoordelen en verder te ontwikkelen.
  • Leer je over toepassing van 21st century skills in je werk en opleiding.
  • Ben je op de hoogte van de skills ‘problemen oplossen’ en ‘ICT basisvaardigheden’ en kun je  daarop kritisch reflecteren.


Over deze MOOC

Je volgt de MOOC wa-MOOC-r-mee samen met andere deelnemers uit Zorg en Welzijn. De deelnemers krijgen samen inzicht in en geven antwoord op vragen rondom 21st century skills. Met praktijkvoorbeelden, inspirerende filmpjes en ander materiaal deel je eigen kennis en ervaring en reageer je op anderen.  Dat levert een waardevol netwerk op om mee te sparren over 21st century skills.  Je kunt inloggen en deelnemen wanneer het je uitkomt (24/7). Deelname vraagt maar een beperkte tijd. 4 weken, ca. 1 uur per week, maar meer mag natuurlijk ook.  Deelname is gratis.

De MOOC eindigt met een workshop tijdens de ViaZorg Zorgpact Slotconferentie op dinsdagmiddag 13 november 2018 in het Omnium te Goes. Daar presenteren we de resultaten en de ervaringen met ‘wa-MOOC-r-mee’.

De MOOC is een ontdekkingstocht  in je eigen beroeps-/opleidingspraktijk met andere collega’s/studenten waarop je ontdekt welke skills voor jullie belangrijk kunnen zijn. De meest actieve deelnemers aan de MOOC krijgen een prijs die op de slotconferentie wordt uitgereikt.


Thema’s per week

De MOOC bestaat uit 4 levels.

Level 0: (17 -24 sept)
Het welkomstcafé, Hier maak je kennis met de andere bezoekers die alles willen weten over 21st century skills. In dit level krijg je ook de eerste informatie over 21st century skills.

Level 1: (8-15 oktober)
Wegwijs in 21st century skills: Dit level gaan we verder in op de 21st century skills en hoe deze worden toegepast in de praktijk.

Level 2: (15-22 okt)
In dit level gaan we in op de 21st century skill ‘Problemen Oplossen’. Hier krijg je informatie en tips die erop gericht zijn dat je na het volgen van dit level beter in staat bent om problemen op te lossen.

Level 3: (22-29 okt)
In dit level gaan we dieper in op de 21st century skill ‘ICT basisvaardigheden’. Hier kom je te weten hoe vaardig jij al bent en krijg je tips en informatie over de toepassing van ICT basisvaardigheden in de beroepspraktijk en de opleiding.


MOOC facilitators

 

Voor wie is deze MOOC

Voor iedereen die nieuwgierig en enthousiast is en meer wil weten over 21st century skills en hoe je die toe kunt passen in zorg en welzijn (in Zeeland).

 

Over het MOOC platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Curatr is gebaseerd op social learning, content curation en gamification.

Ben je enthousiast geworden, wacht dan niet langer en doe mee aan deze MOOC.