Samen trots de toekomst in. Ga je mee?

Het Spaarne Gasthuis nodigt verpleegkundigen uit om samen online te leren over ontwikkelingen in je vak en hoe jij hier als verpleegkundige mee om kan gaan.

Ben jij verpleegkundige, zorgprofessional of leidinggevende in de zorg? Dan weet je dat er veel veranderd is en er nog veel gaat veranderen. Het is een uitdaging om trots en flexibel te blijven met alles wat er op ons afkomt. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Met deze open online cursus helpen we elkaar. Je ziet ze steeds: MOOC’s. Misschien weet je al dat de letters staan voor massive open online course. Het Spaarne Gasthuis is bezig met een experiment om een MOOC te maken voor en door verpleegkundigen. Dit doen wij samen met de SG academie en de MOOCFactory.

Na het volgen van deze MOOC

  • Heb je een beeld van de toekomstige ontwikkelingen voor verpleegkundigen.
  • Je leert samen met collega’s uit Nederland en België kennis te delen over de thema’s die jou nu bezig houden. bijvoorbeeld: werkdruk, werkplezier, technologie, samenwerken en tips & trics.
  • Kennis over toekomstige ontwikkelingen op het verpleegkundig vakgebied:
    • Inzicht over hoe jij je dagelijkse werk makkelijker kunt maken
    • Verpleegkundig netwerk

Over deze MOOC

Op een online platform worden gedurende vijf weken modules over verpleegkundige onderwerpen aangeboden. Deze vorm van onderwijs noemen we een MOOC (massive online open course). Bij een MOOC gaat het vooral om het gezamenlijk betrokken zijn bij een onderwerp. Je volgt modules die je interessant lijken. In een volgorde die je zelf bepaalt. Je kunt vanuit eigen kennis en kunde reageren op discussies en vragen op het online platform. Uitgangspunt is dat niets verplicht is. Je volgt de modules die jou aanspreken. De modules bestaan o.a. uit artikelen, blogs en video’s. Kennis delen is een belangrijk onderdeel van de MOOC.

Thema’s per week

Week 1: Welkom en kennismaken
Week 2: Hoe ziet de toekomst eruit
Week 3: Waar staan we nu al?
Week 4: Wat ga ik morgen doen?
Week 5: Hoe pakken we dit gezamenlijk op

MOOC Facilitators

De MOOC wordt gemodereerd door verpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis

Voor wie is deze MOOC?

Deze unieke MOOC is interessant voor verpleegkundigen in diverse functies en velden, leidinggevenden, opleiders en iedereen die meer wil weten over de toekomst van leren. Deelname is open en gratis voor iedereen met interesse of affiniteit met dit onderwerp.

Over het platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte), integratie en een compleet verbeterde gebruikersprofiel.