Toekomstgericht leren door Data

Wat heeft de MOOC Toekomstgericht leren door Data mij te bieden?

Wat betekent digitalisering voor de toekomst van leren? Hoe krijg je zicht op de effectiviteit van het leren in jouw organisatie? Speel je weleens met de vraag: hoe maak ik aan het management, de organisatie of student zichtbaar hoe er wordt geleerd?

In de MOOC Toekomstgericht leren door Data gaan we in op de toekomst van leren en vooral hoe dit steeds meer op maat, flexibel en gepersonaliseerd kan worden vormgegeven. Verschillende thema’s passeren daarbij de revue. Denk aan: toekomst van leren, Big Data, flexibel leren, leren op maat, adaptief leren, algoritmen en Learning Analytics.

Waar ligt jouw wens als het gaat om het ontwikkelen van talent? Hoe zou jij het leren willen veranderen? Deze MOOC biedt hoogwaardige kennis en daagt je uit jouw visie te vormen én te delen. Zo ontstaat een sociaal leerplatform waar kennis en visievorming hand in hand gaan.

Na het volgen van de MOOC Toekomstgericht leren door Data

  • heb je een goed beeld van de nieuwste inzichten rondom nieuwe vormen van leren en het creëren van een innovatief leerlandschap met behulp van data.
  • weet je wat Learning Analytics zijn en hoe deze ingezet kunnen worden om het leren van studenten te ondersteunen en te personaliseren. Tevens ontstaat er een beeld over de potentie en strategische waarde van Learning Analytics.
  • heb je inzicht in de wijze waarop Learning Analytics geïntegreerd kunnen worden in de dagelijkse praktijk en de effectiviteit op het gedrag in de organisatie. Bovendien krijg je inzicht in hoe het leren is te optimaliseren, te personaliseren, socialer is te maken en hoe de ROI kan worden gevolgd.

Hoe gaan we werken?

De course gaat op 20 maart 2017 van start en heeft een doorlooptijd van 4 weken. Elke week bieden we een aantal bronnen (blog, video, artikelen etc.) aan, aangevuld met een aantal discussievragen. Over die discussievragen kun je via het online platform Curatr met elkaar in gesprek gaan om op deze manier jouw visie op de toekomst van leren te verbreden. Heel eenvoudig online, achter jouw eigen bureau. De tijdsinvestering per week bedraagt, afhankelijk van jouw enthousiasme, maximaal 2 uur.

De thema’s per week

Week 1: De toekomst van leren
Week 2: Big Data en Learning Analytics
Week 3: Wat levert het op?
Week 4: De vertaling naar jouw praktijk

Na afronding van de MOOC ontvang je een bewijs van deelname!

MOOC Facilitators

Toekomstgericht lerenDe course wordt gemodereerd door François Walgering en Eric Buffinga. François, Learning Innovator bij MOOCFactory, adviseert organisaties en onderwijsinstellingen op het gebied van innovatief leren. Eric heeft zich als programma-ontwikkelaar bij AOG School of Management gespecialiseerd in thema’s als HR, Toekomst van werk, Digitalisering, e-Learning en Innovatie.

Over het platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte), integratie en een compleet verbeterde gebruikersprofiel.

Voor wie is deze MOOC?

Deze unieke MOOC is interessant voor Opleidingskundigen, Learning & Development (L&D) specialisten, Human Resource Development (HRD) professionals en iedereen die meer wil weten over de toekomst van leren. Deelname is open en gratis voor iedereen met interesse in of affiniteit met dit onderwerp.