Zelfs een BHV’er kan verrast worden

Je ontwikkeling als BHV´er staat nooit stil. Door veel te oefenen zorg je voor goede vaardigheden. Daarnaast draagt aanvullende kennis bij aan het uitvoeren van je rol als bedrijfshulpverlener. Via deze MOOC werk je aan meer kennis en vooral aan het delen van deskundigheid met andere deelnemers op het gebied van BHV.


Na het volgen van deze MOOC

Als BHV’er of andere hulpverlener binnen je organisatie wil je graag ontwikkelingen volgen. Na het volgen van de MOOC ‘Zelfs een BHV’er kan verrast worden’ heb je nieuwe kennis en inzichten verkregen over actuele thema’s. Wellicht zijn deze inzichten aanleiding om zaken te verbeteren of bespreekbaar te maken in je eigen bedrijfsnoodorganisatie. Daarnaast biedt de MOOC mogelijkheden om in contact te komen met andere BHV’ers, zodat je gezamenlijk oplossingen kan zoeken, ervaringen kan delen of kennis op kan doen.

 

Over deze MOOC

Deze MOOC verdiept zich in vier thema’s. Deze zijn divers en uiteenlopend. Toch is er een duidelijke samenhang. Namelijk het kunnen aanpassen van je bedrijfsnoodorganisatie aan de veranderende omgeving. Er ontstaan ‘nieuwe’ risico’s waar organisaties zich op kunnen voorbereiden. BHV.NL helpt je met deze MOOC bij het volgen van ontwikkelingen.


Thema’s per week

Thema 1: Drank, Drugs & Medicatie
Stel iemand is onder invloed van drank of drugs en wordt wellicht een gevaar voor zichzelf of de omgeving. Heb jij enig idee hoe je hiermee omgaat? Krijg een basis over de aangepaste hulp die je kan verlenen.

Thema 2: (Be)Dreiging
Ongewenst gedrag en agressie spelen in de ene branche meer dan de andere maar iedereen kan er een keer mee te maken krijgen. Effectief communiceren is in deze erg belangrijk. Ontdek meer over de kenmerken, de verschillende fases en het verloop van een dreigende situatie.

Thema 3: Het Weer
Heftige weersomstandigheden als storm en extreem veel regen leiden steeds vaker tot noodsituaties: stroomuitval, wateroverlast, dijkdoorbraken etc. etc. Ontdek wat er allemaal zou kunnen gebeuren en leer hoe je daar als BHV’er mee omgaat.

Thema 4: Nazorg
Na een voorval of calamiteit kan het zijn dat dit (grote) impact heeft op een persoon of de omgeving. Hoe ga je hiermee om? Leer meer over evaluatie en nazorg.

 

MOOC facilitators

Kristof Piotrowski is senior docent Veiligheid bij BHV.NL.
Met zijn jarenlange ervaring als docent en als lid
van de vrijwillige brandweer is hij inhoudelijk deskundig
waar het gaat om bedrijfshulpverlening.
Hij modereert dan ook op inhoudelijk gebied.
Het doel van Kristof is zijn kennis zoveel mogelijk te delen, maar zelf ook bij te leren.

Simon Meerveld is werkzaam als Business Development Manager.
In die rol houdt hij zich bezig met innovatieve oplossingen op het gebied van opleiden, bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening.
Het ontwikkelen en modereren van deze MOOC sluit naadloos op dit streven aan.

Naast Kristof en Simon sluiten per thema ook expert-moderatoren aan. Zij beschikken over een grote (vakinhoudelijke) deskundigheid over het actuele thema van die week. Bij aanvang van de week stellen zij zich aan je voor.

 

Voor wie is deze MOOC

Het onderwerp van deze MOOC is interessant voor iedereen die de rol van bedrijfshulpverlener vervult, een rol binnen de bedrijfsnoodorganisatie heeft of daar interesse in heeft. Ben je bijvoorbeeld (nog) geen BHV’er maar heb je wel interesse in het onderwerp, dan ben je ook van harte uitgenodigd deel te nemen!

Ben je nieuw? Dan kan je jezelf direct aanmelden via de REGISTREER-knop hiernaast. Heb je al eerder een BHV.nl MOOC gevolgd, klik dan op de LOGIN-knop en meld je dan in het MOOC-platform aan voor deze nieuwe MOOC onder “openbare curusssen”.


Over het cMOOC platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Curatr is gebaseerd op social learning, content curation en gamification.