Future Care – Future Professional

Wat heeft de Mooc ‘Future Care – Future Professional’ mij te bieden?

De zorg is volop in beweging. Kwetsbare mensen blijven langer thuis wonen en in de zorginstellingen wordt complexere zorg geleverd. Chronische patiënten worden steeds meer gestuurd richting zelfmanagement en samenredzaamheid. Technologische ontwikkelingen en toepassingen nemen een vlucht.
Zomaar een greep uit de huidige ontwikkelingen in de zorg.
Dat betekent veel voor hoe (toekomstige) zorgprofessionals werken. Hoe kan je als zorgprofessional ervoor zorgen dat je up-to-date blijft en op duurzame wijze kan blijven werken tot je pensioenleeftijd, rekening houdend met de huidige ontwikkelingen in de zorg?
Binnen deze MOOC deel je ervaringen rondom drie belangrijke ontwikkelingen in de zorg en verrijk je elkaar met ideeën over hoe je als zorgprofessional duurzaam up-to-date kunt blijven in de veranderende zorg.

Hoe gaan we werken?

Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland biedt van donderdag 1 december 2016 tot 1 januari 2017 de MOOC ‘Future Care – Future Professional’ aan. Elke week staat er een ontwikkeling in de zorg centraal met daarbij de vraag; wat betekent dat voor de (toekomstige) zorgprofessional.

De MOOC bestaat uit 4 levels:
Level 1: Introductie – Future Care – Future Professional
Level 2: Zorgtechnologie
Level 3: Zorgen voor naar Zorgen dat
Level 4: Ketenzorg

Onder elk level worden verschillende bronnen aangeboden, zoals blogs, filmpjes, artikelen, etc. Bij elke bron staat een discussievraag geformuleerd. Via deze vragen ga je met jouw mede-MOOC’ers in discussie. Deze leertool is gebaseerd op het principe Social Learning. Bij Social Learning staat leren van en met anderen centraal.

MOOC moderators

Deze MOOC wordt gefaciliteerd door twee medewerkers van het Gezondheidszorg College ROC MN.

Kim Geurtjens
Kim is Blendit Coach binnen het Gezondheidszorg College en ondersteunt en adviseert het onderwijs op het gebied van digitaal onderwijs. Ze heeft Opleidingskunde gestudeerd aan de HAN in Nijmegen. Kim zal als facilitator van deze MOOC vooral het proces begeleiden.

Helvine de Graaf
Helvine is docent verpleegkunde binnen het Gezondheidszorg College en heeft de Master Sport, Exercise en Health afgerond aan de VU Amsterdam. Helvine zal als facilitator van deze MOOC vooral inhoudelijk faciliteren. Beide moderatoren zullen zich tijdens de Introductiemodule voorstellen.

Over het platform

We zullen met de nieuwste versie van Curatr gaan werken, dat betekent dat u als een van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe gebruikers-interface (playlist-gedachte en learningobject) en een verbeterd gebruikersprofiel zodat u precies weet met wie u in contact bent.

Voor wie is deze MOOC?

Deze MOOC is bedoeld voor zorgprofessionals binnen en buiten de regio, docenten, studenten, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen/ stichtingen en iedereen die geïnteresseerd is en mee wil praten over de veranderingen in de zorg.