Get into Digital Badges

WAT IS DE MOOC ‘GET INTO DIGITAL BADGES’

In een wereld waar onze kinderen opgroeien met Games en waarbij ze gemotiveerd worden door Gamification is het voor leerprofessionals van belang om deze nieuwe manier van ‘motivators’ te leren kennen en waar van toepassing toe te passen in hun eigen vakgebied. Dat vraagt om inzicht wat überhaupt Badges zijn, waar ze al gebruikt worden en hoe je dit het beste kan inzetten binnen leren.

Het succesvol integreren van digitale badges kan een stevige uitdaging zijn. Daarom is het delen van ervaringen en leren van anderen een belangrijke bron om hierin succesvol te zijn. We doen dat in hoge mate via Social Learning, door elkaar vragen te stellen, samen discussies te starten en ervaringen met elkaar te delen.

WAT HEEFT ‘GET INTO DIGITAL BADGES’ MIJ TE BIEDEN?

Veel leerprofessionals ervaren het als een uitdaging om innovaties binnen leren een goede plek te geven binnen hun eigen werkcontext. Daarnaast is voor professionals ‘Innovatie’, bewust of nog onbewust, een belangrijke manier om met de eigen organisatie of onderwijsinstelling voorop te lopen binnen hun branche. In deze MOOC onderzoeken we diverse aspecten en mogelijkheden van Badges en hoe die een bijdragen kunnen leveren aan het optimaliseren van leren op het werk of op school.

HOE GAAN WE WERKEN?

De MOOC heeft een doorlooptijd van 48 uren. Binnen deze 48 uren bieden we een aantal bronnen (blogs, video’s, artikelen etc.) aan, aangevuld met een aantal discussievragen. Over die discussievragen kun je via het leerplatform Curatr met elkaar in gesprek, ideeën en ervaringen uitwisselen, ‘tips & tricks’ met elkaar delen. Wil je je enkel laven aan de bronnen en meelezen in de discussie? Ook dat is prima. Heb je aanvullingen in de vorm van nieuwe bronnen? Graag! Op die manier maken we van deze MOOC een echte ‘Social Learning Exploration’. De tijdsinvestering per thema bedraagt, afhankelijk van je enthousiasme, minimaal 1 uur.

DE THEMA’S

  1. Wat zijn Badges?
  2. Wie gebruiken al Badges?
  3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Badges?
  4. En nu aan de slag met Badges!

MOOC FACILITATOR

Digitale Badges
François Walgering

Deze MOOC ontworpen en wordt gefaciliteerd door François Walgering van MOOCFactory. François Walgering houdt zich bezig als Learning Innovator met het adviseren van organisaties en onderwijsinstellingen op het gebied van innovatief leren zoals Learning Landscapes, Learning Record Stores (LRS), MOOCs, SPOCs, Content Curation en Gamification. François is afkomstig uit het bedrijfsleven en defensie en beschikt over een groot internationaal netwerk in de L&D wereld.

OVER HET PLATFORM

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere vertaald in een verbeterde user-interface.

VOOR WIE IS DEZE MOOC

Deze unieke MOOC is bedoeld voor onderwijskundigen, opleidingskundigen, docenten, Learning & Development- en HR-professionals die hun ideeën rondom Digitale Badges verder willen verdiepen en vertalen in actie. Stap in en neem de ruimte om je eigen ideeën te exploreren, te verdiepen en te delen met andere deelnemers. Je kunt uiteraard ook Badges verdienen… Deelname is geheel gratis.