Internet of Things (IoT) voor business managers

Ondernemers, grote bedrijven, universiteiten en zelfs regeringen hebben het erover. Het internet der dingen, oftewel Internet of Things (IoT). Het houdt vele gemoederen bezig.

Het is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden dat we computers
met elkaar verbonden en daarmee het internet hebben gebouwd. Sindsdien ontstaan er steeds nieuwe toepassingen die de wereld en de wereldeconomie veranderen. Door het koppelen van mensen, organisaties en ‘dingen’ ontstaan disruptieve bedrijfsmodellen en innovatieve mogelijkheden. In deze gratis MOOC willen we je inspireren en laten nadenken over de mogelijkheden van IoT voor jouw organisatie.

Wat heb ik aan deze MOOC?

Wat betekent Internet of Things voor jou, je bedrijf en je omgeving? Welke effecten gaat dit op jouw leven en werken hebben? Wat zijn de kansen die het biedt, en wat zijn de gevaren? Om dit te ontdekken nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze inspirerende cursus, die je gratis aangeboden wordt door Strict.
We nemen je mee op een reis, waarbij je de kansen die het Internet of Things biedt vanuit managementperspectief leert kennen. Zo kijken we naar de meest interessante Internet of Things producten en naar het enorm gefragmenteerde landschap om deze ‘dingen’ draadloos te verbinden. Welke fouten er zijn gemaakt, waarvan we kunnen leren en welke succescases er zijn. En we staan stil bij de security en privacy aspecten van IoT.
En natuurlijk geven we je veel nieuwe inzichten en inspiratie, waarmee je je eigen IoT onderneming of project kunt starten. Je leert wat er voor nodig is om een IoT product te bouwen en hoe je daarin onderscheidend kunt zijn.

Hoe gaan we werken?

De MOOC heeft een doorlooptijd van 3 weken. In deze weken krijg je managementinzicht en meer inhoudelijke kennis in de nieuwe wereld van IoT. Hierin ontmoet je een aantal zeer ervaren experts, van ceo’s tot toekomstvoorspellers, die je zullen voorzien van businessinzichten en mogelijkheden. Elke week bieden we een aantal bronnen (blog, video, artikelen etc.) aan, aangevuld met een aantal discussievragen. Over die discussievragen kun je via het online platform Curatr met elkaar in gesprek gaan om kennis en ervaring met elkaar te delen. Heel eenvoudig online, achter jouw eigen bureau. De tijdsinvestering per week bedraagt, afhankelijk van jouw enthousiasme, 1 à 2 uur.

De thema’s per week

Welkomstcafé; Kennismaking met IoT en deelnemers (vanaf 9 okt.)

Week 1 Introductie en inspiratie (vanaf 13 nov.)
Week 2 Wat is nieuw aan IoT (vanaf 20 nov.)
Week 3 Aan de slag met IoT (vanaf 27 nov.)

Na afronding van de MOOC ontvang je een bewijs van deelname!

MOOC Moderators

Deze MOOC wordt gefaciliteerd door Gerton de Goeij, Leo Verstraeten en Sandro van de Looij.

Gerton de Goeij
Gerton de Goeij is meer dan 20 jaar werkzaam in ICT, zowel bij ICT aanbieders
(telecombedrijven) als grote multinationals. Zijn kracht is kennis van het
telecommunicatie-landschap aan zowel de vraag- als aanbodzijde en het vinden van eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. Zijn passie ligt bij nieuwe technische ontwikkelingen en wat deze kunnen betekenen voor organisaties, mensen en samenleving. Gerton is in de energiemarkt eerder betrokken geweest bij een innovatieve IoT oplossing voor slimme meters en zal als moderator van deze MOOC vooral de inhoudelijke kant voor zijn rekening nemen.

Leo Verstraeten
Leo is al meer dan 25 jaar werkzaam in de Telecom, bij Operators, leveranciers,
integrators en nu als consultant bij Strict. Zijn ervaring vanuit diverse invalshoeken
geeft hem de mogelijkheid om de technologische vernieuwingen te koppelen aan organisatorische, strategische en menselijke vraagstukken. Vanuit de passie voor technologische innovatie is hij bezig met IoT en wil hij deze nieuwe technieken bereikbaar maken. Via deze MOOC zal hij de deelnemers bijstaan en met ze in discussie gaan over de technische, zakelijke en organisatorische aspecten.

Sandro van de Looij
Sandro van de Looij is sinds februari 2017 werkzaam als trainee bij Strict Academy.
Hij heeft Bedrijfskunde en Entrepreneurship gestudeerd en is altijd geïnteresseerd
geweest in innovatie en nieuwe technologieën. Na het volgen van de eerste MOOC
over IoT heeft hij besloten om zich verder te verdiepen in IoT en is hij zich
nadrukkelijker bezig gaan houden bij de creatie van deze MOOC.
Sandro zal als moderator van deze MOOC het belangrijkste aanspreekpunt zijn
voor de deelnemers.

 

Over het platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte), integratie en een compleet verbeterd gebruikersprofiel.

Voor wie is deze MOOC?

Deze unieke MOOC levert de fundamenten en praktische informatie voor business managers, om hen snel up to speed te brengen in deze snel groeiende industrie. Voor starters kan de informatie van grote waarde zijn om hen voor potentiële werkgevers extra interessant te maken.

Deze cursus is ontwikkeld voor ondernemers, business managers en mensen in de industrie, die zijn geïnteresseerd in de fundamenten, impact en potentie van het IoT. De cursus is ook interessant voor mensen met een algemene interesse in IoT, machine to machine en gerelateerde onderwerpen als cloud, kunstmatige intelligentie en big data. Deelname is geheel gratis!