Exploring Social Learning

Wat is Social Learning?

Onder Social Learning scharen we allerlei interacties en leervormen waarin mensen met en van elkaar leren. Dat kan via Social Media maar net zo goed via bijvoorbeeld face-to-face contact. Social Learning wint aan belang in een maatschappij waarin de hoeveelheid informatie snel groeit én deze informatie steeds gemakkelijker toegankelijk en deelbaar wordt. Voor actieve professionals wordt Social Learing in toenemende mate dé manier om bij te blijven en mee vorm te geven aan nieuwe ontwikkelingen.

In de MOOC Exploring Social Learning verkennen we definities, betekenis en (on)mogelijkheden van Social Learning. We doen dat in hoge mate via Social Learning, door vragen en ervaringen met elkaar te delen.

Wat heeft Social Learning mij te bieden?

Veel leerprofessionals ervaren het als een uitdaging Social Learning een goede plek te geven binnen de blend. Voor professionals is Social Learning daarnaast, bewust of nog onbewust, een belangrijke manier om persoonlijk en vakmatig in ontwikkeling te blijven. In deze MOOC onderzoeken we hoe je Social Learning in kunt zetten voor je eigen ontwikkeling en voor de ontwikkeling van anderen.

Hoe gaan we werken?

De MOOC heeft een doorlooptijd van 4 weken. Elke week bieden we een aantal bronnen (blogs, filmpjes, artikelen etc.) aan, vergezeld van een aantal discussievragen. Over die discussievragen kun je via het platform met elkaar in gesprek. Wil je je enkel laven aan de bronnen en meelezen in de discussie? Dat is ook goed. Heb je aanvullingen in de vorm van nieuwe bronnen? Graag! Op die manier maken we van deze MOOC een echte Social Learning exploration. De tijdsinvestering per week bedraagt, afhankelijk van je enthousiasme, minimaal 2 uur.

De thema’s per week

  1. Wat is Social Learning?
  2. Welke vraagtekens kun je zetten bij Social Learning?
  3. Hoe kan ik Social Learning zelf benutten?
  4. Hoe kan ik Social Learning inzetten voor het leren van anderen?

MOOC Facilitators

De inhoud van deze MOOC is ontwikkeld door Sam Burrough en Martin Couzins. Zij hebben begin dit jaar met veel succes de Engelse versie van de MOOC Exploring Social Learning gemodereerd.

Social Learning

Marlo Kengen

Social learning

Petra Peeters

De Nederlandse adaptatie van deze MOOC is ontworpen en wordt gemodereerd door Marlo Kengen en Petra Peeters van de bachelor Opleidingskunde van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) in samenwerking met MOOCFactory. Marlo Kengen en Petra Peeters zijn beiden docent, trainer en mentor van de voltijd en deeltijd studenten die zich bekwamen tot Learning& Development-professionals in verschillende HRD onderwerpen. Zij zijn beiden afkomstig uit het bedrijfsleven en beschikken over een groot internationaal netwerk in de opleidingskundige wereld.

Over het platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte), real-time chat met twitter integratie en een compleet verbeterde gebruikersprofiel.

Voor wie is deze MOOC

Deze unieke MOOC is bedoeld voor opleidingskundigen, Learning & Development- en HR-professionals die hun ideeën rondom Social Learning verder willen verdiepen en vertalen in actie. Stap in en neem de ruimte om je eigen ideeën te exploreren, te verdiepen en te delen met andere deelnemers. Deelname is geheel gratis.