Robotisering en de toekomst van werk

Wat betekent digitalisering voor de toekomst van werk? Worden robots nu echt onze collega’s en hoe gaat u met hen samenwerken? Wat vraagt dit van onze visie op arbeid en organisaties?

Deze vragen zijn actueler dan ooit en vereisen visievorming. Daarom biedt AOG School of Management een gratis online course aan! Deze MOOC biedt hoogwaardige kennis en daagt u uit uw visie te vormen én te delen. Zo ontstaat een sociaal leerplatform waar kennis en visievorming hand in hand gaan.

Programma en start

De course gaat op 14 december 2015 van start en duurt 3 weken. De course wordt gemodereerd door dr. Hans Junggeburt, arbeidssocioloog en tevens kerndocent van de leergang Strategisch Ondernemen met Arbeid en drs. Eric Buffinga, programmamaker bij AOG School of Management. Elke week bieden we een aantal bronnen (blog, video, artikelen etc.) aan, aangevuld met een aantal discussievragen. Over die discussievragen kunt u via het platform met elkaar in gesprek gaan om op deze manier uw visie over digitalisering en de invloed daarvan op de arbeidsmarkt te verbreden. Heel eenvoudig online, achter uw eigen bureau. De tijdsinvestering per week bedraagt, afhankelijk van uw enthousiasme, maximaal 2 uur.

De thema’s per week

  1. ‘…Robotisering…’: waar hebben wij het eigenlijk over en wat zien we over en om ons heen?
  2. Nieuw organiseren en de toekomst van werk
  3. Nieuwe professionaliteit en Nieuwe Instituties

Na afronding van de MOOC ontvangt u een bewijs van deelname.

Deze MOOC vormt een onderdeel van een breder onderzoek dat in opdracht van USG People wordt uitgevoerd naar de effecten van robotisering op de arbeidsmarkt. De reacties onder elk leerobject binnen de MOOC worden anoniem gebundeld tot een onderzoeksrapport, dat zal worden gepresenteerd op het evenement: ‘Mijn collega, de Robot’. Dit evenement is een samenwerking van werkverkenners, Financieel Dagblad en USG People.