Online InnovatieBootcamp

Geef je innovatiepower een boost! U ziet regelmatig nieuwe kansen voor uw bedrijf. Daar wilt u wat mee. En vaak lukt dat ook, maar het gaat niet altijd makkelijk en in één keer goed. Hoe kunt u slim innoveren en hoe doen anderen dit? Hierop gaan we op in tijdens de Online InnovatieBootcamp van de KvK. Doe mee en maak uw ideeën sneller tot een succes.

Wat heeft de MOOC mij te bieden?

• Toonaangevende experts en collega ondernemers zoals Bernd Schneider delen hun kennis en ervaringen met innovatie.
• U krijgt concrete tips hoe u ideeën kunt omzetten naar business voor uw bedrijf.
• U volgt het samen met collega-ondernemers, waarbij veel mogelijkheden tot interactie wordt geboden.
• U kunt zelf concrete vragen inbrengen en hierop direct feedback ontvangen.

Hoe gaan we werken?

De Online Innovatie Bootcamp is een online omgeving waar u kennis, inzichten en contacten kunt opdoen. Vanaf 1 november kunt u op elk gewenst moment instappen en online deelnemen. In 3 modules van 2 weken krijgt u verschillende inhoudelijke artikelen en filmpjes aangereikt met aandacht voor onderwerpen als trends, klantfocus, intellectueel eigendom, samenwerken, innovatiecultuur en nog veel meer.
De onderwerpen worden u aangeboden door experts en collega-ondernemers, waarmee u zich in steeds een nieuw aspect van innovatie verdiept. Via dit platform kan u ook met hen in contact kan komen.
Het is een mix van een online cursus en leren van elkaar, ook wel Social Learning genoemd.

De modules

  1. Bedenken
  2. Organiseren
  3. Naar de markt brengen

MOOC Facilitator

De MOOC wordt begeleid door Niklaas van Hylckama Vlieg. Als adviseur ondernemersondersteuning bij de KvK kijkt Niklaas met een brede blik naar innovatievermogen en -kansen van mkb-bedrijven. 12,5 jaar geleden werd Niklaas aangenomen bij Syntens en kon hij de bij TNO opgedane ervaring met innovatieprojecten, via het adviseurschap overdragen op ondernemers. Niklaas zich ontwikkeld tot zoveel meer dan adviseur: coach, matchmaker, facilitator, ontwikkelaar… Ondernemers en collega’s uit binnen- en buitenland waarderen hem niet alleen als professional, maar zeker ook als mens. Niklaas heeft veel ervaring met “leren van elkaar” kringen, niet alleen in de fysieke vorm maar ook online.

Over het platform

We zullen met de nieuwste versie van Curatr gaan werken, dat betekent dat u als een van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe gebruikers-interface (playlist-gedachte en learningobject) en een verbeterd gebruikersprofiel zodat u precies weet met wie u in contact bent.

Voor wie is deze MOOC

Deze MOOC is bedoeld voor alle mkb ondernemers en professionals die al aan de slag zijn met innoveren en hun aanpak willen verbeteren of de eerste innovatie stappen willen zetten.Wij denken aan DGA’s, CTO’s, bedrijfsleiders, R&D managers maar ook aan adviseurs en docenten die kennis willen delen of kennis willen opdoen over het organiseren en uitvoeren van innovatie trajecten.