Verandermanagement

Wat is de Mini MOOC Verandermanagement?

Vaak wordt er gesteld dat verandering de enige constante is binnen organisaties. Elke professional heeft met Verandermanagement te maken. Of het nu een verbeterprogramma, efficientieslag, een kosten reductie of een cultuurverandering betreft, veranderingen volgen elkaar steeds sneller op.
Avans+ biedt van 6 tot en met 26 juni 2016 de Mini MOOC Verandermanagement aan! Dat is 3 weken gratis online kennismaken met verandermanagement. In deze MOOC (Massive Open Online Course) discussieer je samen met andere deelnemers over de aangeboden materie.

Wat heeft de MOOC Verandermanagement mij te bieden?

Maar wat is verandermanagement precies? Welke ontwikkeling is er te zien in het denken over organisatieverandering. En hoe kun je succesvol een organisatie of afdeling veranderen? Welke rol vraagt dit van jou als veranderaar in een geplande verandering en hoe kun je een verandering het beste diagnosticeren?

In deze drie weken willen we je de essentie van verandermanagement duidelijk maken, maar vooral hoe je succesvol verandermanagement in jouw werkzaamheden en binnen jouw organisatie kunt toepassen. In deze MOOC discussieer je samen met andere deelnemers over de aangeboden materie. En kom je gezamenlijk tot antwoord op bovenstaande vragen.

Hoe gaan we te werk?

Avans+ biedt van 6 tot en met 26 juni 2016 de Mini MOOC Verandermanagement aan! Dat is 3 weken gratis online kennismaken met verandermanagement. Iedere week behandelen we een ander onderwerp en elke week is opgebouwd uit verschillende opdrachten. Onder ieder artikel, video of toets kun je reageren. Zo kun je samen met andere deelnemers de verdieping opzoeken.

 1. Wat is Verandermanagement?
  In deze week onderzoeken we wat verandermanagement inhoudt en welke ontwikkeling te zien in het denken over organisatieverandering. Ook gaan we in op wat er nodig is om succesvol een organisatieverandering te realiseren.
 2. Geplande verandering en rol van de veranderaar
  Welke bestanddelen kent een geplande verandering en hoe kan jij deze methode het beste toepassen of jouw vraagstuk? En wat is jouw rol van veranderaar en hoe kan je deze rol zo goed mogelijk inzetten?
 3. Diagnosticeren
  Vervolgens zullen we ingaan op het diagnosticeren van jouw verandering. We helpen je om meervoudig naar jouw verandervraagstuk te kijken zodat je de verandering ook succesvol(ler) kan doorvoeren in jouw organisatie.
  Iedere reactie levert punten op. Wanneer je aan het einde van de 3 weken 75% van de Mini MOOC hebt afgerond en zo voldoende punten hebt behaald, ontvang je van ons een bewijs van deelname.

MOOC Facilitators

Mecheline Klijs
verandermanagementMecheline Klijs is partner en eigenaar van Dikker | Klijs organisatieadviseurs. Zij studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (drs). Na haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in het vakgebied van organisatieverandering en -ontwikkeling. Zij volgde de postdoctorale opleiding tot organisatieadviseur bij het Sioo en de Integrated Changemanagement opleiding van de OU. Haar werkervaring heeft zij opgedaan in verschillende rollen en functies binnen het vakgebied van het Human Resource Management. Zij heeft een ruime ervaring als coach en in het trainen en begeleiden van groepen. Daarnaast is zij als auteur betrokken bij verschillende publicaties op HRM gebied.

Jessica Joling
verandermanagementJessica Joling is product manager bij Avans+ voor het bedrijfskundige portfolio. Zij studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente met als minor Bedrijfskunde. Bedrijven (profit en non-profit) zijn in toenemende mate op zoek naar manieren om de bedrijfsvoering anders (slimmer en efficiënter) in te richten. Dit mag uiteraard niet ten koste gaan van de kwaliteit van producten en diensten die geleverd worden. Hiervoor moeten telkens afwegingen gemaakt worden. Dit is dan ook waar het in onze opleidingen om draait: excellence in performance door excellence in projecten, processen, veranderingen, verbeteringen en bedrijfsvoering.

Over het platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte en learningobject) en een verbeterd gebruikersprofiel.

Voor wie is deze MOOC?

Deze MOOC is bedoeld voor alle professionals die betrokken zijn bij veranderingen in organisaties. Wij denken aan managers, adviseurs, medewerkers, projectleiders die betrokken zijn bij verandervraagstukken.