Waarderend veranderen

Wat is de MOOC Waarderend Veranderen?

Heb jij al ooit gehoord van Waarderend Veranderen (ook wel Appreciative Inquiry genoemd) maar weet je niet goed wat het inhoudt? Is jouw organisatie toe aan een veranderproces maar weet je niet hoe je dit goed kan leiden? En vraag jij jezelf wel eens af wat jij nodig hebt om nog efficiënter te leiden? Dan is deze MOOC een geweldige uitkomst voor je! Waarderend Veranderen is een gedachtegoed waarbij er vanuit het positief benaderen wordt gekeken. Ga middels deze MOOC, samen met vele anderen, met ons mee langs alle velden van Waarderend Veranderen en leer deze verschillende aspecten herkennen, te gebruiken en te bespreken.

Waarom Meerkat

Meerkat werkt al een aantal jaren met deze filosofie en vond het tijd om de kennis en ervaring te delen voor een breed publiek. Meerkat heeft al vele teams en organisaties begeleid vanuit de methodiek van waarderend veranderen. Nu is het tijd geworden deze kennis en inzichten te delen met jou.

Wat heeft de MOOC Waarderend Veranderen mij te bieden?

Dit is een MOOC over Waarderend Veranderen gebaseerd op de kennis van de onder andere de volgende experts: David Cooperrider, Barbara Fredrickson, Ron Fry en Robbert Masselink.

Level 1: Introductie waarderend veranderen
Level 2: Waarom werkt waarderend veranderen
Level 3: Hoe werkt waarderend veranderen
Level 4: Waarderend veranderen in de praktijk
Level 5: Waarderend leiderschap
Level 6: Weerstanden bij veranderingen
Level 7: Bonuslevel

Hoe gaan we werken?

Meerkat biedt van 1 tot en met 22 juli 2016 de MOOC Waarderend Veranderen aan! Dat zijn 7 weken gratis online kennismaken met waarderend veranderen. In deze MOOC discussieer je samen met andere deelnemers over een brede waaier van aangeboden kennis. En kom je gezamenlijk tot antwoord op bovenstaande vragen.

In deze zeven weken brengen we de essentie van waarderend veranderen duidelijk naar voren. maar vooral hoe waarderend veranderen in jouw werkzaamheden en binnen jouw organisatie naar voren komt. Daarnaast dagen we je vooral uit om te reageren en zelf ook je eigen tips, ervaringen, ideeën te delen met de community. De voertaal van de MOOC is Nederlands, enkele onderdelen zullen in het Engels zijn.

Facilitators

Marcel van der Loo
Waarderend veranderenMarcel van der Loo heeft Interdisciplinaire Onderwijskunde gestudeerd en is sindsdien werkzaam als HRD-professional. Organisaties en mensen laten excelleren met behulp van een goed opleidingsbeleid, de juiste HR-structuur en een verantwoordelijk management zijn Marcels hoofdtaken.

Niels Tekke
Waarderend veranderenDe achtergrond van Niels Tekke ligt in de Communicatiewetenschap. Daarnaast is Niels gecertificeerd NLP Practioner, Birkman Consultant en Provocatief Coach. Hij werkt vanuit het besef dat iedereen het in zich heeft om zijn potentieel te ontdekken en dat ten volle te benutten.

Over het platform

We werken met de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte en learning object) en een verbeterd gebruikersprofiel. Het werkt intuïtief en erg gebruiksvriendelijk.

Voor wie is deze MOOC

Deze MOOC is bedoeld voor alle professionals die betrokken zijn bij veranderprocessen binnen organisaties met het doel om tot betere prestaties te komen. Wij denken aan HR professionals, directeuren, managers, teamleiders en stafleden die betrokken zijn met en rondom veranderen.