Werken en leren met verschillende generaties

Wat heeft de MOOC Werken en Leren met verschillende Generaties mij te bieden?

Iedere dag willen medewerkers op hun werkplek worden uitgedaagd. Zij vinden het van belang dat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren. Voldoening putten uit de werkplek wordt als een belangrijke prioriteit gezien. Op dit moment werken er vier verschillende generaties op de werkvloer: de babyboomers, Generatie X, de pragmatische generatie en Generatie Y. Zelfs de vijfde generatie is in opkomst: Generatie Z. In het huidige bedrijfsleven is het dus een grote uitdaging om de behoeften, talenten en eigenschappen van al deze mensen te managen. Maar wie zijn deze verschillende generaties eigenlijk en hoe kun je als leidinggevende deze generaties faciliteren in samenwerking met elkaar? Binnen deze MOOC leer je de verschillende generaties kennen, deel je ervaringen en verrijk je elkaar met ideeën over hoe deze samenwerking vorm te geven.

Hoe gaan we werken?

Florens biedt van maandag 3 oktober tot en met zondag 30 oktober 2016 de MOOC Werken en Leren met verschillende Generaties aan. Dit betekent dat je vier weken lang online jouw kennis over generaties kunt vergroten. Iedere week doorloop je een nieuw level. In elk level wordt aandacht besteed aan een ander onderwerp. De MOOC Werken en Leren met verschillende generaties bestaat uit vier levels:
• Level 1: Introductie – Werken en Leren met verschillende Generaties
• Level 2: Babyboomers, Generatie X en de Pragmatische generatie
• Level 3: Generatie Y en Generatie Z
• Level 4: Samenwerking binnen organisaties tussen verschillende generaties.

Onder elk level worden verschillende bronnen aangeboden, zoals blogs, filmpjes, artikelen, etc. Bij elke bron staat een discussievraag geformuleerd. Via deze vragen ga je met jouw mede-MOOC’ers in discussie. Deze leertool is dus gebaseerd op het principe Social Learning. Bij Social Learning staat leren van en met anderen centraal.

MOOC Facilitators

Deze MOOC wordt gefaciliteerd door twee medewerkers van Florens. generatiesDe eerste facilitator is Raymond Wijnands, de commercieel directeur van Florens – Leren en Ontwikkelen. Hij heeft jarenlange ervaring in de uitzendbranche en is een expert op het gebied van strategische personeelsplanning.

generatiesDe tweede facilitator van deze MOOC is Britt van Hoek, Onderwijskundige bij Florens – Leren en Ontwikkelen. Zij heeft de Master Onderwijskundig Ontwerp en Advisering gevolgd aan de Universiteit van Utrecht.

Over het platform

We werken met de nieuwste versie van Curatr, wat betekent dat je als één van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte en learning object) en een verbeterd gebruikersprofiel. Het werkt intuïtief en erg gebruiksvriendelijk.

Voor wie is deze MOOC?

Deze MOOC is bedoeld voor alle professionals die leidinggeven aan teams waarin een verscheidenheid aan generaties bestaat. Wij denken aan HR professionals, directeuren, managers en teamleiders die samenwerking tussen medewerkers aanmoedigen.