WIJS: Shorttrack (KNSB)

WAT IS DE LEEROMGEVING VOOR (POTENTIËLE) SHORTTRACK TRAINERS EN BEGELEIDERS

shorttrackAls eerste sportbond ooit lanceert de KNSB begin december 2016 een online leeromgeving om trainers en begeleiders te motiveren en ondersteunen bij het shorttrack en het geven van kwalitatief goede lessen. Met de gratis leeromgeving WIJS kunnen schaatstrainers en -begeleiders online kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en feedback vragen.

WAT HEEFT DEZE ONLINE LEEROMGEVING MIJ TE BIEDEN?

Veel schaatsprofessionals ervaren het als een uitdaging om nieuwe inzichten te krijgen op het gebeid van shorttrack en lesgeven op dit gebied. Daarnaast is voor professionals ‘Innovatie’, bewust of nog onbewust, een belangrijke manier om met de eigen sportvereniging voorop te lopen binnen hun branche. In deze online leeromgeving onderzoeken we diverse aspecten en mogelijkheden van shorttrack en hoe die een bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van de begeleiding bij de lessen.

HOE GAAN WE WERKEN?

Deze online leeromgeving heeft een doorlooptijd van 7 maanden. Binnen 7 maanden bieden we een aantal bronnen (blogs, video’s, artikelen etc.) aan, aangevuld met een aantal discussievragen. Over die discussievragen kun je via het leerplatform Curatr met elkaar in gesprek, ideeën en ervaringen uitwisselen, ‘tips & tricks’ met elkaar delen. Wil je je enkel laven aan de bronnen en meelezen in de discussie? Ook dat is prima. Heb je aanvullingen in de vorm van nieuwe bronnen? Graag! Op die manier maken we van deze leeromgeving een echte ‘Social Learning Exploration’. De tijdsinvestering per level bedraagt, afhankelijk van je enthousiasme, minimaal 3 uur.

DE THEMA’S

  1. Shorttrack in short
  2. Shorttrack: de techniek
  3. Shorttrack techniek: de verdieping
  4. Lesvoorbereiding
  5. Lesuitvoering
  6. Lesevaluatie

MOOC FACILITATOR

Shorttrack
Kim Boterenbrood

Deze online leeromgeving is ontworpen en wordt gefaciliteerd door Kim Boterenbrood van KNSB. Kim Boterenbrood is als doelgroep manager trainers & vrijwilligers verantwoordelijk voor de diensten en producten m.b.t. deskundigheidsbevordering van trainers. Kim is afkomstig uit het schaatswereld en beschikt over een groot netwerk in de schaatswereld.

OVER HET PLATFORM

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere vertaald in een verbeterde user-interface.

VOOR WIE IS DEZE MOOC

Deze unieke online leeromgeving is bedoeld voor schaatstrainers en -begeleiders die hun ideeën rondom shorttrack verder willen verdiepen en vertalen in actie. Stap in en neem de ruimte om je eigen ideeën te exploreren, te verdiepen en te delen met andere deelnemers. Deelname is geheel gratis.