Zinvolle eHealth

Wij merken in onze praktijk van KODIEZIJN dat er nog veel onbekendheid en onzekerheid is met eHealth. Dat blijkt ook uit de recente eHealth monitor van Nictiz. Dat maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. Maar hoe kom je nu tot een bewuste en zinvolle keuze voor eHealth? Wij leren je daarom in vier weken, in vier stappen, om wel tot een juiste keuze te komen.

 

Wat heeft de MOOC mij te bieden?

De MOOC ‘Hoe kies ik bewust voor zinvolle eHealth?’ is een gratis interactieve onlinecursus waar iedereen aan kan deelnemen. Of je nu werkt in de gezondheidszorg of in het Sociaal domein. Wij nodigen jou als manager, medewerker, innovator, opleider of gebruiker uit om te leren, jouw kennis en ervaringen, maar ook je vragen te delen. Op deze manier leren we om bewust te kiezen voor zinvolle eHealth. Waarom we eHealth gebruiken is een belangrijk startpunt. We nemen jullie aan de hand van praktijkvoorbeelden mee naar het antwoord op deze maar ook andere vragen. Voor wie heeft eHealth waarde? En wat we doen met eHealth leggen we uit aan de hand van een aantal Best Practices in verschillende sectoren van de gezondheidszorg en het sociale domein.

 

Hoe gaan we werken?

  • U volgt de MOOC ‘Hoe kies ik bewust voor zinvolle eHealth?’ samen met andere deelnemers uit de gezondheidszorg en het sociale domein. Samen werkt u aan het inzicht in de antwoorden op de vragen rondom eHealth.
  • Aan de hand van praktijkvoorbeelden en inspirerende filmpjes en ander materiaal deelt u uw eigen inzichten en reageert u op anderen.
  • U bouwt een waardevol netwerk op.
  • U kunt inloggen en deelnemen wanneer het u uitkomt (24/7).
  • Deelname vraagt slechts een beperkte investering in tijd (4 weken, 1 uur per week).
  • Deelname is gratis. Meld u vandaag nog aan en verzeker uzelf van een plek bij de eerste 1.000 deelnemers. U weet dan zeker dat u er vanaf 22 januari 2018 bij bent om bewust te zijn van uw keuze voor zinvolle eHealth.

 

Moderatoren

Toon van de Looy, zorginnovator | ondernemer
Vanaf 2004 heeft Toon zijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van zorg op afstand
in Nederland. Deze kennis en ervaring, is de basis geweest van onze huidige visie en
werkwijze bij het toepassen van eHealth en innovatie binnen de zorg. De kracht van Kodiezijn is volgens hem ‘dat we zijn wie we zeggen en we doen wat we beloven. We begrijpen wat “de bedoeling is” in de zorg, voor de cliënt, de hulpverleners en het management! Daar ben ik trots op!’ De belangrijkste succesfactor bij de ontwikkeling en implementatie van eHealth – de betrokkenheid van cliënten en medewerkers- staat hierbij centraal voor Toon.

Monique Kemner, projectleider | zorginnovatie | manager non-profit |(wijk)verpleegkundige | ehealth
Monique heeft een uitgebreide achtergrond in de zorg. Van oorsprong is zij opgeleid
als verpleegkundige en later heeft zij meerdere managementfuncties in de zorg vervuld.
Monique werkte als manager bij een van de eerste zorgcentrales van Nederland. ‘Mijn passie ligt bij innovatie en verpleging, omdat het machtig is als je mensen kunt helpen hun zelfstandigheid terug te krijgen. Want dat is verpleging: zorgen dat de cliënt het weer zo snel mogelijk zelf kan doen, daar waar mogelijk. eHealth helpt hierbij.’ Integratie van eHealth in het primair proces staat voor haar centraal. Haar uitgebreide ervaring in de zorg helpt haar; ze begrijpt de praktijk en kan eindgebruikers makkelijk meenemen in ontwikkeling en innovatie. Daarnaast ligt haar kracht in co-creatie, groepsprocessen begeleiden en het gebruiken van Service Design tools daarbij.

John Rietman, zorginnovator en – ondernemer | veranderkundige |projectleider en programmaleider ehealth
John is al ruim 25 jaar werkzaam in de zorg, in diverse functies op het terrein van
management, kwaliteit, innovatie en ketenzorg. Hij is een expert op het gebied van eHealth.  Hij was een van de initiatiefnemers van de implementatie van Leefstijlmonitoring en in 2010 winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ betreffende de inzet van beeldzorg. John is een zorginnovator in hart en nieren met grote betrokkenheid voor de kwaliteit van de zorg, die zich onvermoeibaar inzet om verbeteringen in de zorg tot stand te brengen. John staat voor betrokkenheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Hij is helder, concreet en weet mensen mee
te krijgen in zijn ideeën.

Gerard van Glabbeek, co-designer en partner bij Kodiezijn | creatief en ondernemend |
auteur | 15 jaar ervaring met ehealth
Mijn creativiteit en ondernemerschap drijven mijn passie om verandering te laten
ontstaan in zorgland. Met mijn uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van eHealth help ik anderen. Als adviseur en projectmanager zorginnovaties realiseerde ik een stijging van zowel kwaliteit van zorg als productiviteit. “Ik ervaar veel meer rust” vertelde de nachtzuster Kernthema’s: – “Social Learning” – Auteur Studieboeken Zorg en Technologie – Sociale innovatie – Participatievraagstukken – Verander management – Service Design – Kwaliteitsmanagement bij het toepassen van ICT Technologie in het
zorgproces – ICT (in de zorg) – Projectmanagement – Logistieke en administratieve
processen in zorg en ICT

 

De thema’ s per week

De MOOC ‘Hoe kies ik bewust voor zinvolle eHealth?’ start op 22 januari 2018. In de 4 weken daarna behandelen we elke week een ander thema. De thema’s zijn:

  1. Waarom kies je voor eHealth?
  2. Voor wie is eHealth interessant?
  3. Wat zijn de mogelijkheden in de praktijk en businesscase?
  4. Hoe ga je eHealth zinvol inzetten?


Over het platform

We zullen via de nieuwste versie van Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte), integratie en een compleet verbeterd gebruikersprofiel.

 

Voor wie is deze MOOC?

Managers, medewerkers, innovators, opleiders en/of gebruikers werkzaam in de gezondheidszorg of in het Sociaal domein.